}

Frågor & Svar

Vi lämnar alltid 90 dagars funktionsgarani på utfört arbete och reservdelar. Känner du dig inte nöjd med arbetet så är du alltid välkommen att kontakta oss för snabb lösning.

Garantin omfattar fabrikationsfel. Garantin gäller inte tapp/klämskador, fukt/vätskeskador eller felaktigt handhavande då detta inte är fabrikationsfel. Det samma gäller för tillbehör. Om en telefon visar sig vara utsatt för någon form av yttre åverkan är garantin förbrukad på delen/ delarna vi har bytt ut. Vi kan omöjligt svara på hur en telefon eventuellt blivit utsatt för sådant som inte täcks an garantin, vi kan endast konstatera att sådant är fallet.
Garantin gäller ej batterier eller eventuella skal, bumpers eller andra medföljande skydd.
Kosmetiska skador, inklusive men inte begränsat till repor, bucklor och avbrutna plastdelar på anslutningsenheter.”
Garantin gäller ej om telefonen har blivit tappad och fått skador som exempelvis repor eller bucklor.
Skada orsakad av användning tillsammans med andra produkter. ”
Garantin gäller ej om man har skadat sin enhet p.g.a. användning med icke-originaldelar eller tillbehör utvecklade av icke godkända tillverkare.
Skada orsakad av olyckshändelse, vanvård, felaktig användning, kontakt med vätska, eldsvåda eller andra yttre orsaker.”

Alla tillverkare har olika garantitider. Oftas slutar garantin att gälla om man till exempel tappar sin mobil och glaset går sönder eftersom den då påverkats av yttre åverkan.

Fråga: Hur lång tid tar det att laga glaset på min mobiltelefon?
Svar: Normalt sett brukar det ta ca en timme att laga en iPhone, Samsung och Sony tar ca 4 timmar att reparera.

Fråga: Blir min vattentäta mobiltelefon fortfarande vattentät efter reparation?
Svar:Vid reparation av alla vattentäta mobiler så kan vi ej garanter det.

Fråga:Vad är skillnaden mellen glasbyte och skärmbyte?
Svar:På vissa enheter så kan man byta ut bara trasiga glaset och återanvända LCDen ( tex iPad) och på de flesta andra enheter så byter man ut hela skärmen( glas,lcd och digitizer)

Fråga: Villka öppettider har ni?
Svar:  Läs under "kontakta oss"  för öppettider.

Fråga: Jag har mailat er men ej fått svar.
Svar: Vi svarar på mail  Måndag till Fredag mellan klockan 10.00-15.00

Fråga: Vad kostar det att laga min telefon?
Svar: Det varierar och beror på vilken mobil du vill laga. På menyn högst upp på sidan kan du söka efter din telefonmodell och vilken typ av reparation du vill utföra. Hittar du inte reparationstypen du letar efter?
Kontakta gärna oss!

Fråga: Finns ni bara i Stockholm?
Svar: I dagsläget finns vi gallerian Skrapan,Täby centrum och Solna centrum.

Fråga: Är ni auktoriserad av apple.
Svar: Nej, det är vi inte. Vi är en helt fristående reparationskedja som inte har någon koppling över huvud taget till Apple. När vi reparerar din telefon/surfplatta så bryter vi oftast garantin som tillverkaren av produkten ger. Har du ytterligare frågor om detta rekommenderar vi att du kontaktar tillverkaren av din produkt eller någon av oss på mobildoktorn.com

Säkerhetskopiera....
Kom ihåg att säkerhetskopiera eller anteckna allt viktigt innehåll och alla viktiga data som finns lagrade i din produkt, eftersom innehåll och data kan gå förlorade under reparationen eller utbytet av produkten. Vi ansvarar inte, under några förhållanden, varken uttryckliga eller underförstådda, för skador eller förluster av något som helst slag som har orsakats av förlust av, skada på eller förvrängning av innehåll eller data under reparation eller utbyte av produkten. Vi kan hjälpa till med att försöka göra backup av viktig information mot betalning. 

Betalning....
Alla våra butiker är kontantfria. Du kan endast betala med bankkort eller swish hos oss.